вторник, 11 октября 2016 г.

Проект "Від серця до серця"

ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МАРГАНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Марганецька загальноосвітня школа IIII ступенів № 9 з поглибленим вивченням інформатики у 8-11 класах


Соціальний проект
 «Від серця до серця»
   

Керівники  проекту:
                                                        педагог-організатор Ждан Л.А.,
                                                                          учитель зарубіжної літератури
   Башлій Ю.М.











                                                м. Марганець, 2016 р.
                              Актуальність напряму діяльності
З метою популяризації духовних та моральних надбань, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів у ЗОШ № 9 функціонує соціальний напрям діяльності. Термін реалізації напряму  -  постійно діючий проект «Від серця до серця». Благодійний проект спрямований на допомогу та підтримку поранених воїнів, які брали участь в антитерористичній операції.
Загальна кількість учасників групової діяльності  - 549 учнів 1-11 класів разом з класними керівниками, педагогом-організатором Ждан Л.А., керівником драматичного гуртка «Мельпомена» Башлій Ю.М.,  членами учнівського самоврядування та представниками батьківської громадськості.
Цільова аудиторія: поранені бійці АТО, які проходять реабілітацію в обласній лікарні ім..Мечникова.

        Мета проекту:
1.Об’єднання зусиль, бачення та досвіду учасників проекту для організації в школі благодійництва як норми суспільного життя і соціальної відповідальності;
2.Виховання у дітей та молоді потреби й навичок благодійної діяльності;  
3.Популяризація дитячих благодійних та соціальних ініціатив, підтримка соціально-активної учнівської молоді.
        Завдання проекту:
1.Формування моральних  якостей в учнів шляхом проведення різноманітних благодійних заходів: акцій, проектів, ярмарок, концертів, талант-шоу.
2.Залучення до соціальної діяльності якомога більшої кількості учнів, педагогів, батьків.
3.Надання матеріальної допомоги пораненим бійцям, які проходять реабілітацію в обласній лікарні ім..Мечникова (перечислення внесків, зібраних з благодійних заходів, на картки поранених воїнів, до лікарні ім..Мечникова).
      
       Благодійний проект «Від серця до серця» реалізується в організації та проведенні певних благодійних заходів:
       акцій («Квіти завянуть – ліки лікують», «Оберіг»,  збір теплих речей для воїнів АТО);
       концертів («9-та школа має талант», «Театральна феєрія», «У вирі класичної музики»);
       ярмарків («Дари осені», «Здрастуй, Масляно!», «Страви країн Європи»);
       благодійних вистав («Наталка Полтавка», «За двома зайцями», «Пігмаліон»);
       фестивалю народної пісні «З Україною в серці»;
       участі у Всеукраїнській благодійній акції «Діти за мир»;
       співучасті з міською волонтерською організацією «Промінь серця».
          Організатором благодійного проекту «Від серця до серця»  є учнівська рада та батьківський комітет школи. Відповідальним за проведення відповідних благодійних заходів та акцій є центр учнівського самоврядування «Милосердя» (педагог-організатор Ждан Л.А.). При проведенні благодійних концертів, талант-шоу, вистав активну допомогу центру «Милосердя» надають вихованці драматичного гуртка «Мельпомена» (керівник – учитель зарубіжної літератури Башлій Ю.М.) та шкільний прес-центр (керівник – бібліотекар Плотнікова В.М.).
          Збір та передача коштів: Кошти, зібрані під час проведення благодійних заходів, передаються до обласної лікарні ім..Мечникова , фізичним особам – пораненим бійцям у зоні АТО.
          Співпраця школи: У рамках реалізації благодійного проекту «Від серця до серця» учнівська рада , педагогічний та батьківський колективи співпрацюють з міською волонтерською організацією «Промінь серця», з обласною лікарнею ім..Мечникова.
          Соціальний  напрям діяльності реалізовувався за такими етапами:
Підготовчий етап.
          До проекту  залучені учні 1-11 класів у кількості 549 школярів, учнівська рада, 37 педагогів, 5 представників батьківського комітету. Діти та дорослі були ознайомлені із завданнями напряму діяльності. Учні під керівництвом класних керівників об’єдналися у групи, в залежності від виду діяльності:
Дослідники: учні повинні були зібрати та оформити матеріали про близьких людей, які перебувають або пройшли строкову військову службу у зоні АТО.
Драматичні митці: учасники відповідної групи – вихованці шкільного драматичного гуртка «Мельпомена» - повинні були взяти участь у благодійних виставах «Наталка Полтавка», «За двома зайцями», «Пігмаліон».
Художники: завдання цієї групи полягало в оформленні виставки малюнків та стіннівок «Діти за мир».
Історики: учні групи повинні були взяти участь в оформленні експозиції «Герої не вмирають».
Обдаровані та талановиті: заплановане завдання цієї групи –  взяти участь та продемонструвати свої творчі здібності в благодійних проектах: «9-та школа має талант», «У вирі класичної музики», «Театральна феєрія», фестивалі народної пісні.
Група «Умілі ручки»: завдання відповідної групи – виготовити поробки, обереги для воїнів АТО.
Волонтери: учасники цієї групи повинні були зібрати благодійні внески з проведених заходів та надіслати їх до обласної лікарні ім..Мечникова.
Основний етап проведення благодійних заходів. Презентація роботи відповідних груп.
Підсумковий етап. На цьому етапі передбачалося передати зібрані благодійні внески пораненим, які проходять реабілітацію в обласній лікарні ім..Мечникова.
                            Фоторепортаж  соціального напряму діяльності
У девятій  школі навчаються діти, які з розумінням ставляться до тих, хто потребує допомоги . Своїми благодійними справами школярі доводять усім, що вміють співчувати і вчасно допомагати.
          Зараз, як ніколи, наша армія потребує допомоги від нас, і не тільки  матеріальної, а й моральної. Воїни мають бути впевненими, що люди, за яких вони воюють, за яких віддають своє життя, боронять від ворога – їх люблять, про них не забувають, підтримують і допомагають. Учні нашої школи не забувають про воїнів: вони пишуть їм листи, передають малюнки, обереги. Протягом  минулого навчального року на базі школи № 9 було проведено 6 благодійних заходів.
      Акція «Квіти завянуть – ліки лікують»
      Збір теплих речей для воїнів АТО
      Благодійна вистава «Наталка Полтавка»  -  зібрано 1987 грн. Завдяки благодійним внескам придбані медикаменти і передані до лікарні ім..Мечникова.
      Благодійні внески після проведення конкурсу «9-та школа має талант» становили 2079грн.55коп. Кошти були перераховані на картку пораненого бійця Кушнерева Івана.
       Вихованцями шкільного драматичного гуртка «Мельпомена» були показані вистави «За двома зайцями»  (благодійні внески -1350грн.20 коп.). «Пігмаліон» (внески становлять 916 грн.).
      Учні 1-11 класів взяли участь у благодійному ярмарку «Страви країн Європи» (зібрано 4000грн.). Благодійні внески, отримані з цих заходів, були передані в обласну лікарню ім..Мечникова для підтримки поранених воїнів.
 У 2015-2016 н.р. стартують ще два благодійні проекти : «Фестиваль народної пісні» та конкурс інсценізацій «Театральна феєрія».





Благодійні вистави, концерти, талант-шоу (робота групи «Драматичні митці»)
Вистава «Наталка Полтавка»
«9-та школа має талант»
«9-та школа має талант»
Вистава«Наталка Полтавка»
Вистава «За двома зайцями»
Вистава «Наталка Полтавка»
Пєса «Пігмаліон»
Пєса «Пігмаліон»

          Уже стало доброю традицією  у Марганецькій  загальноосвітній школі І—III ступенів № 9 щедрої осінньої пори проводити тиждень благодіянь. 
Благодійний ярмарок «Дари осені» - це справжнє свято. Саме цей захід довів, що не залишилося жодної байдужої душі, — усі класні колективи беруть активну участь у ярмарку. Чого тільки не буває на столах! На продаж  виставляють овочі, фрукти, випічку різних видів: пиріжки, тістечка, печиво (усе виготовлене своїми руками або за допомогою батьків). Учні запрошують до свого столу, рекламують товар. Усі учасники заходу отримують неабияке задоволення. А найприємніше те, що ярмарок – це місія доброчинності. Отримані кошти від ярмарку були передані для лікування бійця АТО Кулінка Володимира. Також були проведені ярмарки «Страви країн Європи», а в минулому навчальному році – ярмарок на свято Масляної. Усі кошти були передані до лікарні ім..Мечникова.

Допомога Кулінку Володимиру
Благодійний ярмарок «Дари осені»

        У шкільній бібліотеці ЗОШ № 9 створено куточок бойової слави, який присвячений героям-воїнам АТО. На стелажах експозиції «Герої не вмирають» представлені фотографії воїнів АТО: учасника бойових дій Кушнерева Івана Миколайовича, Кулінка Володимира, Холощенка Руслана. Поряд з фото на стелажі  знаходяться грамоти, які були вручені нашому закладу від адміністрації обласної лікарні ім..Мечникова за підтримку поранених воїнів антитерористичної операції.

Холощенко Руслан – воїн АТО (батько учня нашої школи)
Класна година в 4-Б класі із запрошенням учасниці АТО Данченко Юлії
Експозиція «Герої не вмирають»
Експозиція в шкільній бібліотеці
      Учасники групи «Художники» оформили та організували виставку малюнків та стіннівок «Діти за мир», на яких відтворили свої почуття та ставлення до сьогоденної ситуації в країні, зокрема, до воїнів АТО. Розглядаючи малюнки дітей, можна помітити, що, здебільшого, вони малювали голуба, адже саме він є уособленням миру, щастя і злагоди . Молоде покоління прагне жити без війни.
      Діти, які були учасниками групи «Умілі ручки» активно взяли участь в акції «Оберіг» - виготовили вироби, обереги для бійців АТО. Ці поробки були передані міській волонтерській організації «Промінь серця». Також учні взяли участь в акції «Лист солдату». Яскравим прикладом є лист Колосової Катерини до невідомого героя: "… дякуючи тобі й твоїм друзям, ми віримо в перемогу Добра над Злом. Прийми вдячність, щиру любов і повагу...".
Участь в акції «Діти за мир»

Результати соціального напряму діяльності:
1.Організовано та проведено благодійні заходи: «9-та школа має талант», «У вирі класичної музики», вистави «Наталка Полтавка», «За двома зайцями», «Пігмаліон».
2.Передано бійцям АТО обереги, вироби ужитково-прикладного мистецтва, малюнки, листи.
3.Отримання матеріальної допомоги цільовою аудиторією.
4.Популяризація соціального напряму діяльності в засобах масової інформації (газета «Шахтар Марганця», міське телебачення МГОК ТВ),   на шкільному сайті, сайті «Виховна робота в школі», блозі управління освіти, на офіційному сайті департамента освіти.
5.Продовжено співпрацю з міською волонтерською організацією «Промінь серця», з обласною лікарнею ім..Мечникова (за минулий навчальний рік до лікарні передано 19 875 грн. благодійних внесків).
6.Створено експозицію «Герої не вмирають» про героїв Майдану та бійців АТО.
7.Продовжено роботу учнівських колективів над створенням Дошки Слави, присвяченої героям АТО.
Наслідки соціального напряму діяльності:
1.Усвідомлення воїнами АТО цінності прожитого життя; відчуття значимості та пошани з боку молодшого покоління.
2. Усвідомлення молоддю соціальної відповідальності, яка проявляється в турботі про здоровя та благополуччя бійців антитерористичної операції .
Можливості подальшого розвитку соціального напряму діяльності:
1.Залучення спонсорів для надання матеріальної допомоги цільовій аудиторії.
2.Проведення благодійних проектів «Театральна феєрія», фестивалю народної пісні «З Україною в серці» з метою допомоги воїнам АТО.
3.Можливості моніторингу результатів даного напряму діяльності: друковані матеріали  (банк даних, картотека «Хвиля добра», сценарії годин спілкування, виховних годин, статті в ЗМІ, відеозапис благодійних заходів МГОК ТВ).

1 комментарий:

  1. Online Casino Site - LuckyClub
    Welcome to Luckyclub, the first-class online 카지노사이트luckclub casino with all the exciting offers and the thrill of winning REAL MONEY. Our site offers all you need for a fun

    ОтветитьУдалить