суббота, 21 мая 2016 г.

Стаття до газети "Шахтар Марганця" про виставку домашніх тварин

Виставка домашніх тварин
Традиційно в девятій школі у травні проводиться виставка домашніх улюбленців. Так і цього року учні принесли своїх домашніх тварин, щоб поділитися досвідом . Кожна дитина готувала презентацію про життя свого маленького друга. На виставці були представлені різноманітні тварини: кішки, собаки, кролики, хом’ячки та інші. Серед кішок були такі породи: персидські, британські. Серед собак: кокер спанієль, чіхуа-хуа, такси та інші. Також учні принесли своїх маленьких гризунів: були мишки, кролики, шиншили, хом’яки .
Безумовно усім дуже сподобалася виставка. Учасники мали можливість познайомити своїх улюбленців з іншими, поспілкуватися чи просто поглянути на тваринок. Усі з нетерпінням чекають на виставку, що відбудеться вже наступного року.
         Мені здається, що все одно ми замало робимо добра для тваринного світу. Чи завжди ми чуйно ставимось до всіх тварин? Мабуть, що ні. Часто ми любимо тільки своїх четвероногих друзів і без вагань ображаємо чужих або безпритульних, нічиїх. Бувають випадки, коли батьки, виконуючи примху своєї дитини, приносять у дім кошеня, пташку, собача, а потім, коли дитина натішиться, викидають безпомічну тваринку на вулицю. Мене вражає така безвідповідальність, стає соромно за людську підступність і несправедливість.

         Я переконана, що представники тваринного світу, брати наші менші, дають нам значно більше, ніж ми їм. Вони дарують нам ласку і відданість, свою приязність і любов. Вони довіряють нам своє життя. І ми не маємо права не виправдати їхню довіру.

                                                            Педагог-організатор ЗОШ № 9 Ждан Л.А.

Комментариев нет:

Отправить комментарий